nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 14°
14°

Els estudiants d'ESO es manifesten «per una educació pública i catalana»

Demanen que els professors i els llibres de text facin servir aquesta llengua

Devers 250 estudiants palmesans d'Ensenyament Secundari públic i concertat es concentraren ahir a la plaça d'Espanya per donar suport a la vaga convocada arreu de Catalunya, València i les Balears per la Coordinadora d'Estudiants dels Països Catalans (Assemblea d'Estudiants Nacionalistes, Bloc d'Estudiants Independentistes i Associació Catalana d'Estudiants).

Demana el jovent «l'ús del català oral a les classes per part del professorat i 'la utilització' [sic] dels llibres de text en aquesta llengua», una exigència clara en una de les pancartes que s'hi exhibiren: «Per una educació pública i catalana». A més, demanen incrementar els pressuposts per a l'ensenyament públic per tal de garantir les instal·lacions, el material i l'espai propis d'un ensenyament de qualitat. En una pancarta de l'institut Antoni Maura es llegia: «No tenim paraules "ni taules, ni llibres, ni res».

Altres demandes són les d'incrementar la representació de l'alumnat al Consell Escolar, mantenir i ampliar l'oferta de l'ensenyament nocturn i augmentar el nombre de professors fins arribar a grups màxims de 25 alumnes. Després de mitja hora de concentració, els manifestants es desplaçaren pacíficament a la seu de la Conselleria d'Educació, on entregaren al director general, Jaume Gil, un escrit vindicatiu.

Fonts de la Conselleria han llevat importància a aquesta vaga d'estudiants, perquè les seves vindicacions foren formulades abans del traspàs competencial a la Comunitat Autònoma; és a dir: quan l'educació secundària encara depenia del Ministeri d'Educació.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris