cielo claro
  • Màx: 17°
  • Mín: 16°
18°

Els tècnics del Govern proposen la gratuïtat del túnel per als sollerics

La mesura tendria un cost anual de 400 milions públics fins l'any 2016

D'ençà que la concessionària del túnel de Sóller ha plantejat la falta de rendibilitat de l'explotació, cosa que fins i tot ha provocat la interposició d'un recurs contenciós administratiu contra el Govern, els comptes fan fum. Fonts de la Conselleria de Foment han informat a Diari de Balears de la realització de dos estudis que tindrien com a objectiu aconseguir l'equilibri economicofinancer de la concessionària. Aquests estudis s'han fet en previsió que el rescat de la concessió resultàs massa car.

El primer contempla que el Govern balear assumeixi el pagament de les tarifes reduïdes dels residents de Sóller i Fornalutx. És a dir, els veïns de la Vall tindrien túnel de franc. Això suposaria per a l'Executiu autonòmic una despesa de poc més de 400 milions de pessetes anuals.

La segona opció és un poc més complicada. Una de les causes de la falta de rendibilitat del túnel és que els conductors amb dret a descompte són més del 50 per cent dels usuaris. La previsió del concessionari inicial, Antoni Quart, era que només un 17% tindria tarifes reduïdes. Aquest desequilibri seria assumit pel Govern. La diferència, pagada per l'Executiu, seria compensada amb 263 milions de pessetes anuals durant tota la concessió.

Tots els partits de l'oposició parlamentària han expressat la voluntat política de rescatar la concessió del túnel, un cost que encara no està quantificat, almenys de manera oficial. Sembla que el mateix partit del Govern, el PP, s'ha pujat al carro del rescat i el conseller de Foment, Joan Verger, no descarta incloure-ho en el programa electoral de la seva formació política.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris