cielo claro
  • Màx: 30°
  • Mín: 26°
28°

El PSIB exigeix que les DOT aturin les 77 urbanitzacions de la moratòria del CIM

Els socialistes han presentat vuitanta-dues esmenes a les Directrius

El PSIB-PSOE exigirà a través de les esmenes parcials que ha presentat a les DOT que aquestes incorporin la desclassificació dels 77 urbanitzables paralitzats per la moratòria del Consell de Mallorca. Així ho manifestaren Francesc Antich i Francesc Triay durant la presentació de les vuitanta-dues esmenes parcials que han fet a les directrius d'ordenació del territori. De tota manera, els socialistes advertiren que si guanyaven les eleccions, les forces progressistes canviarien les DOT.

La insistència en el respecte a l'autonomia dels consells insulars en les competències que tenen transferides és una constant de les esmenes del PSIB, que en aquest sentit reclamen total autonomia per a aquestes institucions en l'elaboració dels plans territorials parcials. Un altre punt demanat pel PSIB, que difícilment pot obtenir l'aquiescència del PP, és que les DOT incorporin plenament els criteris del Pla territorial de Mallorca, que el Pacte de Progrés va aprovar el mes de desembre passat. Aquest pla conté aspectes que costarà acceptar als conservadors, com ara l'oposició frontal al Pla de carreteres.

Un altre vessant de les directrius que Antich i Triay consideren que s'ha de modificar és la «reducció» que aquestes fan de la participació ciutadana en la presa de decisions urbanístiques.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris