cielo claro
  • Màx: 13°
  • Mín: 12°
16°

«La majoria de les comissions que han d'omplir el Règim especial no existeixen»

L'oposició parla «d'incompliment» de la llei que marca el fet diferencial illenc

El Règim especial de les Balears (REB) no ha satisfet cap grup de l'oposició. La senadora eivissenca Pilar Costa ha presentat una interpel·lació perquè el Govern de José María Aznar expliqui exactament el grau de compliment i de desenvolupament de la llei. Per Costa, «després de vuit mesos de l'aprovació del REB encara no s'ha notat cap mesura entre els ciutadans, fora dels descomptes en els viatges d'avió».

Costa criticà que el transport marítim quedàs fora d'aquestes ajudes, no contemplades al REB. «Tan sols fa el descompte una companyia privada per iniciativa pròpia, però la llei no ho contempla». Aquest extrem va ser confirmat per fonts de la Conselleria d'Economia, que es remeteren al text de la llei del Règim especial de les Balears. L'article quart iguala les bonificacions per a les Balears a les Canàries, que no aplica aquest tipus d'ajuda. Pilar Costa va culpar de forma compartida de la «paralització» del REB el Govern balear i Madrid. «Hauria de ser l'Executiu de Matas qui n'estigués pendent, però és clar que el Govern d'Aznar també és culpable», afirmà.

Francesc Quetglas, del PSIB, assegurà que mai no ha existit la voluntat de convertir el REB en realitat. «Madrid no vol finançar les ajudes perquè sap que pot tenir problemes amb la UE. No tan sols és una manca de voluntat política, sinó que també hi ha dificultats legals per dur endavant el REB».

El portaveu parlamentari del PSM, Pere Sampol, coincidí a qualificar el REB de «campanya propagandística» i digué que mancava la constitució de la major part de les comissions. «Una vegada s'han fet la foto, el PP ja no en vol saber res més».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris