nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 14°
14°

El Govern començarà el registre de seropositius abans de final d'any

El conseller Fiol garanteix la inviolabilitat de les dades comunicades

Serà en el segon semestre d'enguany quan entrarà en funcionament el controvertit registre d'afectats pel virus VIH a les Balears. Aquestes són, almanco, les previsions que va fer ahir el conseller de Sanitat, Francesc Fiol, en resposta a diverses preguntes parlamentàries, formulades per diputades dels grups socialista i nacionalista del PSM.

El conseller reiterà la necessitat de tenir un cens fiable de seropositius per tal de conèixer l'abast real de l'epidèmia. El registre ha de contemplar totes les variables d'identificació de l'individu, però també la incidència en els diferents centres d'atenció. En resposta a la preocupació mostrada per la diputada Maria dels Àngels Leciñena (PSIB-PSOE) en relació a la possible vulneració de la intimitat que suposa aquest registre, Francesc Fiol defensà la total inviolabilitat de les dades que seran rebudes per la Conselleria i després seran remeses al Centre Nacional d'Epidemiologia.

El conseller explicà que la comunicació del nom dels afectats és obligada en qualsevol cas de malaltia infecciosa "com ara, la tuberculosi"; en aquest cas concret, el registre final que es remetrà al Centre Epidemiològic estarà codificat, de manera que només una persona pugui accedir al nom de l'afectat, i aquesta persona està sotmesa al secret professional.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris