cielo claro
  • Màx: 34°
  • Mín: 29°
35°

Els magribins s'associen per crear un centre cultural islàmic i una mesquita

L'associació Benteyeb vol mostrar els costums musulmans i ajudar la integració dels immigrants

La comunitat islàmica que viu a la comarca comptarà a partir d'ara amb una petita mesquita instal·lada a Inca que funcionarà a la vegada com un centre cultural.

Aquesta funció la complirà un petit local situat al carrer Creu i que s'ha adaptat gràcies a l'empenta d'un petit grup d'immigrants d'origen magribí que ja duen alguns anys vivint a la ciutat i que s'han organitzat al voltant d'una associació que du el nom de Benteyeb.

L'objectiu principal d'aquesta associació és el de mantenir viva la cultura i els costums islàmics entre els seus membres i, a la vegada facilitar la seva integració dins de la societat i la cultura mallorquina. Aquesta entitat pretén també servir d'ajuda a tots aquells immigrants que arriben a la comarca i no saben on han de recórrer per trobar feina, casa, o tan sols per realitzar els seus tràmits burocràtics.

El projecte d'organitzar una associació va néixer ja fa més d'un any, però fins ara no havia pres forma sobretot a causa del fet que no s'havia trobat un local cèntric i que fos adient per a tots aquests usos. El local que ara s'usa pretén convertir-se en un punt de contacte de tota la població magribí de la comarca que s'hi reunirà sobretot per a l'oració i la pràctica religiosa.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris