cielo claro
  • Màx: 15°
  • Mín: 15°
17°

L'oposició votarà avui contra les directrius del territori

PP i PSIB s'acusen els uns als altres de no haver arribat a un acord definitiu

C.C.A. Palma.
Tota l'oposició demanarà avui en el Parlament que el Govern retiri les directrius d'ordenació del territori (DOT) per manca de consens. No obstant això, la intenció del Govern és treure endavant el debat i la votació de les esmenes a la totalitat. El malestar del PSIB, PSM, UM i EU se centra en el malestar que ha causat l'anunci de successives addicions i modificacions al text original. A més, ahir encara romania la incògnita sobre la intenció de vot d'alguns diputats populars.

S'ha de recordar que algunes d'aquestes modificacions provenen de destacats membres del PP "com és ara el president del Consell Insular d'Eivissa, Antoni Marí Calbet", o fins i tot dels grans propietaris de finques agràries.

El debat arriba precedit de l'encreuament de desqualificacions entre el portaveu del Govern, Manuel Ferrer, i el líder del PSIB, Francesc Antich. El primer a disparar va ser Ferrer, qui després del darrer consell de Govern destacava que «és trist que els socialistes emprin arguments buits per oposar-se a les DOT». Però Antich contestà destacant que «el Govern critica el PSIB-PSOE davant la incertesa que viu el PP, que es veu abandonat pels seus líders».

Antich també considera que «mai no ha existit una veritable oferta de diàleg per part de Matas, alhora que les modificacions patides pel projecte són degudes als compromisos adquirits aquests darrers setze anys, caracteritzats per la defensa d'un creixement insostenible i especulador». Per la seva banda, Pere Sampol, candidat del PSM, explicà que «si aquesta llei hagués sorgit quan no existia la moratòria urbanística del CIM podria esmentar aspectes positius, però no és el cas».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris