algo de nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 25°
28°

Les bicicletes volen conquerir el carrer

Els Verds aposten per adequar 1.300 quilòmetres de xarxa viària a aquest vehicle

«El carrer és de les persones no dels cotxes». Aquesta declaració d'intencions és d'Els Verds i ara més que mai estan disposats que un dia això sigui realitat. La xarxa vial per a bicicletes a Balears de 1.300 quilòmetres (amb un cost de 2.423 mil milions de pessetes) que Els Verds presentarà en el Parlament té com a objectiu pacificar el trànsit i fer més humà els carrers.

Aquesta formació política opina que el 90 per cent dels carrers és un espai conquerit pels vehicles de trànsit a motor. És per això que creuen que la preservació del carrer com a espai de convivència i suport d'activitats ciutadanes ha de ser l'objectiu central de la planificació urbana, especialment a Palma, per a la qual cosa no s'ha de continuar dissenyant l'espai urbà segons els cotxes sinó "com ja s'està fent en algunes ciutats més conscienciades de la problemàtica ecològica del transport", que s'ha de restringir el trànsit motoritzat. D'aquesta manera es dóna un predomini clar al transport públic sobre el d'ús particular i la prioritat absoluta per a bicicletes i vianants, diuen.

Uns dels aspectes que s'han de tenir en compte si es vol promocionar la bicicleta és «disposar d'aparcaments còmodes i segurs estesos per tota la trama prevista d'actuació de vials, però per damunt de tot resulten fonamentals en l'àmbit urbà», afirmen Els Verds.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris