nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
12°

El pla Mirall danya la creu del virrei Torres a les Avingudes

Fa quinze dies una bastida caigué damunt el monument a causa del vent

El pla Mirall ha malferit la creu històrica del virrei Josep Pérez de Pomar i Torres de Mendoza, situada a la voravia de l'avinguda d'Alexandre Rosselló. El monument està declarat Bé d'Interès cultural (BIC). Segons alguns testimonis consultats per aquest diari una bastida sencera utilitzada per pintar la façana de l'edifici on està situada la croissanteria Mallorca (antiga cafeteria Alcalà) es va desprendre a causa del fort vent i va caure just damunt de la creu. La bastida va arrabassar la part alta de la creu i va ocasionar importants desperfectes a la seva base. La policia va acordonar la zona i va recuperar totes les peces de la creu les quals varen ser traslladades a la regidoria de Manteniment de l'Ajuntament de Palma a l'espera que siguin restaurades.

L'accident va tenir lloc dissabte 13 de febrer, just ara fa dues setmanes, però encara l'Ajuntament no ha fet públic l'accident ni tampoc ho ha comunicat a Patrimoni. La història, però, no acaba aquí. Dies abans que s'esbucàs el bastiment, el gran panell de xapa del pla Mirall també va sortir volant de l'edifici, encara que per fortuna no va ferir ningú ja que l'accident va ocórrer a primera hora del matí, segons testimonis consultats.

Està clar que aquest virrei està maleït. La seva mort es va produir quan el 29 de juliol de 1645 caigué del cavall des de dalt de la murada en el fossat, prop del bastió de Sanoguera.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris