muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
13°

Retinguda a Xile una menorquina que es manifestà contra Endesa

La cooperant menorquina Patrícia Ballesteros Vidal es troba retinguda per les autoritats xilenes acusada d'haver participat en una manifestació il·legal promoguda pels pobles maputxe i arauco, que lluiten contra la construcció d'embassaments a càrrec de la companyia Endesa.

Els fets succeïren el passat dia 18, en el transcurs de la manifestació de protesta per la construcció dels embassaments, que provocaran un èxode massiu d'habitants de la zona.

La versió oficial explica que Ballesteros participava en aquesta manifestació no autoritzada i atesa la seva condició d'estrangera fou retinguda per la policia. En canvi, el Comitè de Solidaritat amb Amèrica Llatina de Menorca asseguren que la jove menorquina intervengué per evitar l'apallissament d'una anciana maputxe per les forces de l'ordre, i ara, la jove ferrerienca es troba internada a l'hospital de Concepció, afectada de còlics estomacals atribuïts a les fortes tensions rebudes per la retenció de què ha estat víctima. Les autoritats xilenes en decretaran ben aviat l'ordre d'expulsió del país.

L'OPA llançada per part de la companyia de subministrament enèrgetic Endesa, la matinada de dijous, per fer-se amb la majoria de les accios dels grup xilè Enersis ha fracassat, ja que no aconseguí el 75% de vots afirmatius dels accionistes, a causa de la feta enrere dels inversors nord-americans en el darrer moment. Això ha provocat una caiguda del 4'41% en la cotització de les accions d'Endesa en el mercat borsari espanyol durant la jornada de dijous.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris