algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
10°

Els vinaters demanen a la UE la concessió de més hectàrees de vinya

La demanda de vi supera la producció dels cellers de la denominació d'origen

Els vinaters de la comarca no disposen d'una producció suficient per fer front a l'actual demanda de vi que els arriba. Aquest motiu ha mogut els cellers adscrits a la denominació d'origen Binissalem a demanar a la Conselleria d'Agricultura que negociï amb la Unió Europea la concessió de més hectàrees per a la sembra de noves vinyes. Aquesta decisió es va prendre a la darrera reunió del consell regulador que agrupa diferents representants d'aquest sector empresarial.

Aquesta demanda s'ha formulat en un moment en què a Brussel·les s'està estudiant una gran reforma agrària que afectaria també el sector vitícola i que preveu concedir més d'11.000 hectàrees noves de vinya a tot l'Estat espanyol.

En aquest moment, els cinc municipis de la comarca integrats dins la denominació d'origen (Sencelles, Santa Eugènia, Santa Maria, Consell i Binissalem) disposen d'una superfície de conreu de vinya propera a les 330 hectàrees, després que durant els darrers dos anys se n'hagin sembrat 30 noves hectàrees. A més, en l'actualitat s'està preparant l'explotació d'unes quaranta més.

Totes aquestes ampliacions s'han duit a terme gràcies a drets de sembra de vinya procedents d'altres regions de l'Estat que han estat comprades pels productors locals. Aquests drets s'atorgaven a aquells agricultors que arrabassaven els ceps i que disposaven d'un termini de vuit anys per tornar a sembrar una extensió igual en qualsevol part del país. Aquesta manera de créixer s'ha exhaurit ja que aquests drets ja no tindran validesa a partir de l'any que ve.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris