nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
11°

El primer Pla de gestió de costes de l'Estat s'executarà en el litoral de Calvià

El seu àmbit seran àrees naturals, passeigs marítims, concessions i zones urbanes

El primer Pla de gestió integral de costes de tot l'Estat s'executarà a Mallorca, concretament al litoral del municipi de Calvià. Un pla de gestió integral consisteix en un ambiciós programa d'actuacions transformadores de la costa, especialment en aquells trams que presenten una especial problemàtica provocada per l'ocupació i la saturació turística.

La batlessa de Calvià, Margarita Nájera (PSIB), presentà despús-ahir a Madrid un avantprojecte del pla davant la Direcció General de Costes del Ministeri de Medi Ambient. Nájera declarà ahir a Diari de Balears que «elaborarem una planificació d'anàlisi i informació sobre la situació real del nostre litoral per, més endavant, proposar les actuacions a realitzar, que consistirien, bàsicament, en rehabilitacions i recuperacions de trams naturals degradats o en mal estat, insistir en la creació de passeigs marítims allà on siguin adients, rescat de concessions públiques i actuar, fins i tot, en zones urbanes costaneres. Tot això, amb dos objectius principals: fer desaparèixer ciment i apostar per les zones amb valors ambientals o possibilitats de convertir-se en espais públics».

La inversió no està quantificada, encara que la batlessa confia obtenir subvencions del Fons de Cohesió de la Unió Europea a través del Ministeri de Medi Ambient.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris