algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
10°

Un pastor alemany apareix linxat en un descampat de la carretera de Sineu

L'animal havia estat apallissat brutalment i, després de ser penjat, li travessaren els ulls amb filferro

66452

El ca va aparèixer amb els ulls travesssats amb un filferro.

S.A.

Agents de la Policia Local de Palma s'encarregaren ahir horabaixa de retirar el cos inert d'un ca de la raça pastor alemany que havia estat penjat per una persona no identificada en un garrover prop de sa Cabaneta.

La troballa es realitzà en un descampat proper a la carretera de Sineu, encara en el terme municipal de Palma, i tot indica que l'animal duia ja tres o quatre dies mort al mateix lloc. El ca havia estat apallissat de manera brutal per tot el cos, li havien passat una corda al voltant del coll, l'havien penjat, i després de fermar-li la mandíbula a la soca del garrover per evitar que l'animal es pogués defensar, li varen travessar els ulls amb un filferro, que després lligaren a una branca baixa de l'arbre mentre agonitzava.

La Policia ha efectuat diverses gestions, però fins ara no han donat fruit. Cap dels veïns de la contrada ha sabut aportar dades sobre el fet, ja que asseguren que ni han vist res ni han sentit res.

L'autor dels fets, si és identificat, serà detingut per la Policia i haurà de respondre davant del jutge. L'article 632 del Codi Penal, aplicable per analogia, resa textualment: «Els que maltractin cruelment els animals domèstics o de qualsevol altra mena en espectacles no autoritzats legalment seran castigats amb la pena de multa que oscil·la entre els deu i els seixanta dies». (La sanció pecuniària d'aquestes penes oscil·la, a parer del jutge, entre les 200 i les 50.000 pessetes per dia).

La pràctica de penjar cans a vegades és utilitzada per alguns pagesos amb cans que són dolents o que maten l'aviram. Aquest acte de crueltat podria ser una conseqüència de la psicosi que s'ha creat per la mort de Francisco Miguel Hiralgo, de quatre anys, a Can Picafort.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris