algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
10°

Els municipis turístics hauran d'aplicar un model de creixement sostenible

Compliran normatives europees i estatals que fins ara només eren de caràcter voluntari

Tots els municipis turístics de les Balears hauran de proposar i aplicar un model propi de desenvolupament sostenible, en compliment de normatives europees i estatals que fins ara només tenien un caràcter voluntari. En definitiva, es tracta d'estendre el model de Calvià expressat a la seva Agenda Local 21 amb una sèrie de condicions de caire general, però que es poden veure completades amb propostes particulars.

En l'àmbit europeu, és el Sistema Comunitari d'Ecogestió i Ecoauditoria de la Unió Europea (Emas) el que vigilarà l'aplicació d'aquests barems. En l'àmbit estatal, la Secretaria d'Estat per al Medi Ambient i l'Habitatge, depenent del Ministeri de Medi Ambient, i la Secretaria d'Estat de Comerç, Turisme i Petites i Mitjanes Empreses, del Ministeri d'Economia i Hisenda, seran les responsables de la nova política. En el cas de les Balears, les actuacions dels ajuntaments seran controlades per la Conselleria de Medi Ambient.

Cal recordar que Calvià ha estat un dels municipis pioners de tot l'Estat a l'hora d'aplicar criteris de desenvolupament sostenible i que la seva batlessa, Margarita Nájera (PSIB), és la responsable de turisme de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies, una de les entitats que vol potenciar noves polítiques en aquest sentit.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris