algo de nubes
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
10°

El Pacte de Progrés fa el darrer intent per aturar la urbanització des Pujol

Debatran si anul·len l'aprovació del pla parcial que aprovà la CIUM el mes de març passat

Els tres partits del Pacte de Progrés (UM, PSOE i PSM) negociaran abans de la propera sessió plenària del Consell la possibilitat de paralitzar la urbanització des Pujol, a Santanyí. En el pròxim ple es preveu sotmetre a aprovació el recurs que presentà el PSM contra la decisió de la comissió insular d'Urbanisme del mes de març de l'any passat en la qual es donà el vistiplau al pla parcial des Pujol.

Si el recurs prosperàs a la sessió plenària significaria que s'anul·la el vistiplau de la CIUM i la Sala no podrà aprovar el projecte d'urbanització al ple que es farà el dia 11 del mateix mes. Tant PSOE com UM estan d'acord que la decisió l'han de prendre de manera unànime els tres socis de govern.

L'aprovació d'aquest recurs significa recórrer a la via política per anul·lar una decisió, la viabilitat de la qual s'ha aprovat tècnicament. Tot i això, el pacte tornarà a analitzar amb deteniment els informes que feren possible la seva aprovació. Si no s'arriba a l'acord institucional entre els partits del Pacte de Progrés per aturar el projecte, el PSM avaluarà la possibilitat de recórrer a la via judicial per aturar la urbanització.

El recurs presentat contra l'acord de la Comissió Insular d'Urbanisme es basa principalment en el fet que no s'ha tingut en compte l'elevada concentració de clorurs a l'aigua per al consum humà, la mancança de recursos hidràulics a l'Illa i la necessitat de paralitzar el creixement urbanístic.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris