muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
13°

Gabriel Cañellas abandona l'escó per «coherència política»

L'expresident diu que se'n va perquè s'ha modificat el programa electoral del PP

97528

Cañellas, ahir en el seu despatx.

P. Roig.

L'expresident del Govern balear Gabriel Cañellas dimití ahir com a diputat al Parlament balear per «no compartir la nova filosofia» del Govern balear. Cañellas, en declaracions efectuades en el seu despatx particular, digué que abandonava l'escó per «coherència», per evitar «votar en contra» de determinades propostes» o no assisitir al ple en què s'havien de debatre.

L'expresident, que afirmà «no voler fer mal a ningú», no atribueix la seva decisió a cap motiu en concret, sinó a un «rerefons de pensament», que «tothom ha ressaltat». L'antic llogater del Consolat de Mar pensa que l'Executiu no actua «en la línia plantejada el 1995», any en què ell aconseguí la majoria absoluta pel Partit Popular. Segons Cañellas, Jaume Matas coneixia la seva posició des de feia temps, fins i tot «en coneixia la data» de l'anunci.

Quant a la situació interna de la seva força política, explica que «faria un flac favor al partit», si contestava qualsevol pregunta relacionada amb la seva dimissió com a president del Govern i del PP. Tot i això, digué que no es pot ocultar que «hi ha problemes d'unitat, només solucionables amb autoritat moral».

Gabriel Cañellas formalitzà la dimissió en el transcurs de la reunió que el grup parlamentari popular manté abans que comenci el ple del Parlament. Durant aquesta, llegí una carta en què explicava als seus companys el motiu de la seva retirada i, després d'haver oficilialitzat la dimissió al registre de la institució, abandonà el Parlament balear. La carta de Cañellas deia que el 1995 s'havia presentat amb un programa electoral que s'estava modificant i que ell no volia trair els seus electors.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris