algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
13°

Els veïns de Binitaref es queixen per la construcció d'uns grans vivers

Els afectats se senten perjudicats i temen que les instal·lacions siguin desmesurades

Més de vint famílies residents a Son Oliver i Binitaref han manifestat a Diari de Balears la seva preocupació per la instal·lació d'un grans vivers per al cultiu de xampinyons que es vol fer en una finca rústica de la zona i per a la qual cosa ja s'han començat a fer els moviments de terra.

Segons han indicat els veïns, el projecte afecta una extensió de tres quarterades i preveu la construcció de 28 vivers coberts per al cultiu de xampinyons. Els afectats consideren que aquesta activitat és desmesurada en relació a l'extensió que ocupa i que causarà un greu impacte ambiental a la zona i fortes molèsties als residents.

Així, argumenten que en un viver d'aquestes característiques s'hi empren com a adob fems altament contaminants i que existeix el perill de filtracions a l'aqüífer del qual extreuen tots els pous de la zona.

A més, expliquen que les obres de tancament de la finca afectada preveuen el desviament d'un gran xaragall natural cap a un camí públic. Això, expliquen, farà que les seves finques s'inundin més fins i tot quan hi ha fortes plogudes. També han fet esment de les molèsties que els ocasionen el continu trànsit de camions de gran tonatge i que aquests vehicles fan malbé l'únic camí veïnal existent.

Per totes aquestes raons, els veïns preguen a les institucions implicades, començant per l'Ajuntament, que vigilin l'estricte compliment de la normativa legal tant sanitària com urbanística

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris