muy nuboso
  • Màx: 12°
  • Mín: 10°
11°

Correus deixa d'investigar l'actuació d'un funcionari perquè aquest parlava en català

L'instructor no l'entenia i l'empresa no disposa d'intèrprets

Correus ha deixat darrerament oberta una investigació sobre un dels seus treballadors pel fet que aquest volia expressar-se en català.

Davant la voluntat del funcionari Gaspar Pujol de declarar en el nostre idioma, l'instructor del cas, que és membre de l'executiva de l'empresa, manifestà que no coneixia el català. Posteriorment, Correus demanà un intèrpret a la mateixa Delegació de Govern, organisme que reconegué que no disposava de personal adient per les tasques de traducció.

L'origen de tot cal cercar-lo a les vagues que un alt percentage del personal de Correus va protagonitzar l'any passat. Arran d'això, l'empresa va obrir una investigació per comprovar determinades actituds «contràries a la companyia» durant les mobilitzacions esmentades. Una de les persones cridades a declarar fou precisament Pujol, que ocupa el càrrec de secretari general de Correus a la Central Sindical Obrera (CGT).

«Quan Pujol va sol·licitar fer la declaració en català, la primera reacció de l'empresa fou de sorpresa. Davant el desconeixement de l'idioma per part de l'instructor "un funcionari basc destinat a Palma" es demanà un intèrpret, però la Prefectura Provincial de Correus no disposa d'aquesta figura», manifestà l'advocat de Pujol, José Martín Cacho.

L'actitud de l'empresa va canviar arran d'aquests esdeveniments i l'instructor esmentat, segons Cacho, volgué imposar al seu defensat que parlàs en castellà i li «recordà» el deure de conèixer aquest idioma oficial a tot l'Estat. «Pujol va continuar amb la seva actitud coherent i Correus demanà ajuda a la Delegació de Govern, però allà tampoc no tenen traductors», continuà l'advocat. Així, els fets quedaren sense aclarir. Gaspar Pujol no ha tornat a ser citat per continuar l'expedient obert i el seu advocat es mostra confús davant el que pot succeir a partir d'ara.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris