nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín:
14°

El Govern negociarà amb Madrid una assegurança per a la producció de patata

Aquest sistema permetria compensar les pèrdues econòmiques dels pagesos en casos de gelades o calabruixades

El Govern balear negociarà amb el Ministeri d'Agricultura la possibilitat que la producció de patata es pugui acollir a una línia d'assegurances públiques en el cas que la collita es vegi molt malmesa per elements meteorològics com el d'enguany.

Així ho va explicar el conseller d'Agricultura del Govern, Josep Joan Cardona, als pagesos poblers dijous passat a vespre reunits al museu de Can Planas amb motiu de la visita del president Jaume Matas. Cardona va respondre així a les demandes dels camperols que reclamaven mesures concretes per ajudar a treure la collita d'enguany. Per aplicar aquest sistema de compensacions econòmiques es prendrà com a mesura la mitjana productiva dels darrers tres anys. En les collites en què la producció sigui inferior, es pagarà al pagès la diferència d'acord amb el que tenia previst recollir.

Però la cobertura d'aquesta assegurança es limitarà només a agents meteorològics molt concrets i extrems com ara calabruixades o gelades com les que han afectat enguany els camps. Aquesta mesura ja s'aplica a altres tipus de cultius i enguany s'hi ha inclòs l'ametller. Segons indicà el conseller Cardona, el proper any la patata ja se'n podria beneficiar.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris