algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

El PSM insta el Parlament a agilitar els tràmits per inscriure el nom en català

Les traves burocràtiques dels jutjats d'Inca obtenen ressò a la Cambra autonòmica

El PSM ha presentat una proposició no de llei en el Parlament balear perquè aquest insti el Govern de l'Estat «a simplificar, fins arribar a la mera voluntat del ciutadà, els tràmits per traduir el nom propi en el Registre Civil». Aquesta proposta arriba poc després dels entrebancs burocràtics que varen patir una trentena d'escolars en els jutjats d'Inca quan intentaren normalitzar-se el nom i inscriure'l en català.

El PSM considera que «la situació actual és il·lògica i dificulta enormement la normalització lingüística» a causa dels problemes que es troben els ciutadans a l'hora de normalitzar el nom, ja que els funcionaris del registre els demanen nombrosos documents i els avisen de la realització de diferents tràmits.

Així mateix, el PSM insta el Parlment «tot constatant que en l'actualitat els ciutadans de les Balears troben greus dificultats per utilitzar normalment la llengua catalana a l'Administració de Justícia i, en general, contràries a la Llei de normalització lingüística, que s'exigeixi que els anuncis que s'hagin d'inserir en el Butlletí Oficial de les Illes Balears es publiquin, com a mínim, en llengua catalana».

La petició formal al Parlament és avalada per la signatura dels diputats Pere Sampol i Antoni Alorda, que així mateix és candidat a la batlia d'Inca pel PSM. La petició es raona en el sentit que «el reconeixement oficial dels noms en la llengua del país és un dret dels ciutadans i un símptoma de normalitat».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris