muy nuboso
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
11°

El PP reserva un tracte de «reina» a Munar si UM té la clau del futur govern

El pacte no es faria a Palma, sinó amb el Govern central

Si les enquestes no s'equivoquen i els vots d'Unió Mallorquina es fan imprescindibles per a l'elecció de Jaume Matas com a president del Govern, el PP prepara un tracte de «reina» per a Maria Antònia Munar. L'acord es faria a l'estil Coalición Canaria. És a dir, a Madrid, amb José María Aznar i amb la presència de la plana major popular. A més, el president del PP balear, Joan Verger, sempre ha estat partidari de pactar amb Munar.

Així, fonts del PP balear pensen que «Unió Mallorquina no es podrà negar de cap manera a l'acord». S'ha de pensar que Maria Antònia Munar tornaria de Madrid amb el compromís d'un important traspàs de competències i recursos per al Consell de Mallorca i també amb la garantia que no es repetiran «històries passades de l'època canyellista» quan es produí un autèntic intent de fagotització dels nacionalistes, que acabà amb el trencament del 1993, quan Munar va ser cessada per Cañellas com a consellera d'Educació i Cultura.

Ara les coses són diferents. Els dirigents populars de Madrid, començant per José María Aznar i seguint amb els seus més destacats ministres, com Mariano Rajoy, Rodrigo Rato o el nou secretari general Javier Arenas, no volen perdre les Balears (davant el perill de perdre Astúries i Aragó a mans dels socialistes), per la qual cosa Munar tindrà a Madrid tractament d'igual a igual amb la plana major conservadora.

Grosske

Amb to de broma, dirigents populars afirmen que «per guanyar la primera cosa que hauríem de fer és pagar la campanya electoral a Grosske». I és que cada vot que estiri EU debilita el Pacte de Progrés i acosta Unió Mallorquina al PP. Els populars saben que si són necessaris els vots d'EU per formar govern de centreesquerra, Munar es mostrarà contrariada. S'ha de pensar que en el CIM Grosske ha posat en seriosos problemes el Pacte de Progrés. Per tant, si es trasllada aquesta experiència al Govern balear els resultats podrien ser «catastròfics», segons pensa el PP.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris