muy nuboso
  • Màx: 12°
  • Mín: 10°
11°

Clar, declarat culpable d'assassinar Ana Belén Gil amb traïdoria i acarnissament

L'acusació demanà la pena de 25 anys, mentre que la defensa, només deu

58466

L'acusat es preocupà més per amagar la cara als fotògrafs que pel resultat del judici.

F.C.

Bartomeu Clar Camacho, l'home que assassinà Ana Belén Gil en el cementeri de Palma durant la nit del 22 de desembre del 1996, va ser declarat ahir horabaixa culpable d'aquest crim amb els agreujants de traïdoria i acarnissament.

El veredicte dels set membres del jurat va ser per unanimitat, però hagueren de deliberar durant moltes hores.
El fiscal, Gabriel Rul·lan, i els advocats de l'acusació, Miquel Montserrat i Francesca Arrom, sol·licitaren per a l'acusat, una vegada conegut el resultat de les deliberacions del jurat popular, una condemna de 25 anys de presó per un delicte d'assassinat amb els agreujants de traïdoria i acarnissament, que era la demanda inicial. La lletrada de Clar, Carme Cardona, sol·licità només 10 anys en considerar que matà Ana Belén en un rampell sota els atenuants d'obcecació i confessió. Bartomeu Clar complia una pena de 60 anys de presó des de l'any 90 per haver mort la seva sogra i un cunyat.

La reunió entre els components del jurat es va perllongar fins a les cinc i mitja de l'horabaixa, moment en què la jutgessa Beltrán va obrir la sessió pública i Bartomeu Clar, assegut a la banqueta dels acusats, escoltà la resolució proclamada pel president del Tribunal. Aquest declarà que l'acusat assassinà Ana Belén Gil en un sobtat atac que no permeté a la jove defensar-se. El jurat considerà, a més, que Clar li havia provocat patiments innecessaris més enllà de l'objectiu d'assassinar-la i es mostrà contrari a un indult per part del Govern.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris