algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

Malestar a la UIB perquè el Govern no presenta calendari de nous estudis

La Universitat crearà el curs que ve una titulació pròpia de Multimèdia

La Junta de Govern de la Universitat de les Illes es va reunir ahir per tractar, entre altres punts, la creació de nous estudis propis de la UIB i la proposta d'estudis a les extensions de Menorca i Eivissa i Formentera per al proper curs 99-2000. Però abans de debatre aquest tema, que és competència exclusiva de la Universitat, la Junta de Govern va deixar palès el seu malestar pel fet que el Govern, competent en matèria d'Ensenyament Universitari des de fa més de dos anys, encara no hagi presentat un calendari inicial sobre la implantació de nous estudis homologats que ampliïn l'actual oferta acadèmica de la institució.

Convé aclarir la diferència entre els estudis propis i els homologats. Els primers són aquells títols de primer i segon grau que cada universitat, emparada en la Llei de Reforma Universitària, pot crear i impartir, però que només tenen validesa en el seu àmbit comunitari. És a dir, no estan homologats en la resta de l'Estat. Aquest era el cas, quan es va crear, del primer cicle de Turisme de la UIB, que ara ja ha estat homologat i és una diplomatura vàlida per a tot l'Estat. Biològiques, per exemple, és una llicenciatura homologada en totes les universitats.

Aclarida la diferència, cal assenyalar que la Junta de Govern de la UIB va presentar la proposta de creació d'un nou títol propi. Es tracta del primer cicle d'una diplomatura de Multimèdia, que dependrà del Departament de Matemàtiques de la Universitat. Aquesta titulació es començarà a impartir el curs 99-2000.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris