lluvia ligera
  • Màx: 15°
  • Mín:
11°

Els terratinents acusen el Govern de sacrificar el camp a favor del turisme

Els seus representants entreguen avui un llistat de queixes al president Matas

Els propietaris de finques rústiques han envestit contra les directrius d'ordenació territorial (DOT). La guerra ja és oberta, però el que crida l'atenció dels propietaris no són tan sols les seves reivindicacions particulars, sinó el plantejament d'un debat global sobre la interacció futura de sectors com el turisme i l'agricultura amb la preservació del medi ambient com a rerefons.

La Federació Agrícola Ramadera Balear (FARB), Meloussa (propietaris de Menorca), Amics de Fora Vila i l'Associació de Propietaris de Finques Rústiques presentaran al·legacions contra les DOT amb consideracions tan rotundes com aquesta: «Les directrius constitueixen un compendi de mesures limitatives, restrictives i coercitives que deixen l'activitat agrícola sense futur que provoquen un major desequilibri entre els sectors econòmics».

Les entitats esmentades observen que «el sector agrari, ja deficitari, se sacrifica definitivament per tal de complir l'objectiu assignat a les Balears de convertir-se, definitivament, en una destinació de vacances, i deixar l'entorn rural, simplement, com a paisatge o fals decorat. Les DOT no ofereixen vies alternatives per a la modernització de les explotacions agràries i per millorar les rendes dels pagesos. No es reconeix en cap moment la capacitat de gestió i de propostes del propietari o agricultor, que s'hauran de limitar al desenvolupament de les activitats tradicionals del camp, seguint una línia d'empobriment creixent».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris