nubes dispersas
  • Màx: 12°
  • Mín: 10°
11°

Matas «veta» l'abaratiment de l'impost de transmissions per als residents

L'Executiu no vol que es tramiti la proposició del PSM perquè altera els pressuposts

El Consell de Govern va expressar ahir la seva disconformitat a la tramitació de la proposició de llei del PSM que demanava una reducció de l'impost de transmissions als ciutadans de la Unió Europea amb més de cinc anys de residència a les Balears. Aquest impost és gestionat per la Comunitat Autònoma.

L'Executiu de Jaume Matas exerceix el «vet» en virtut de l'article 125.2 del Reglament del Parlament de les Illes Balears que el faculta per expressar «la seva conformitat o no a la tramitació si implicava augment dels crèdits o disminució dels ingressos pressupostaris».

La proposició no de llei va ser presentada als mitjans de comunicació el passat vint-i-nou de gener i li va valer al PSM una ràpida acusació de potineria per part de la Conselleria d'Economia i Hisenda. Sampol havia demanat bonificacions fiscals per als residents a les Balears a l'hora de fer compravenda d'immobles.

Simplificant, la proposta consistia en el fet de davallar a un 0% la taxa del 6% que es paga actualment als ciutadans de la Unió Europea amb més de cinc anys de residència a les Balears. Per a la resta l'impost quedaria en un 12%.

D'aquesta manera el PSM volia aturar el procés de venda de territori i immobles a no residents, que segons els nacionalistes encareix cases i finques fins al punt de fer-los difícilment accessibles als ciutadans de les Balears.

Aleshores la Conselleria d'Economia va replicar immediatament que la proposta era «impresentable perquè un impost directe no pot discriminar residents i no residents». Afegí, a més, que era contrària a la Unió Europea i que el Govern no podia modificar l'impost de transmissions.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris