algo de nubes
  • Màx: 12°
  • Mín:

El jurat comença a deliberar sobre el veredicte del «crim del cementeri»

El jurat popular començarà a deliberar avui sobre el veredicte del «crim del cementeri». Bartomeu Clar, l'acusat de donar mort a la jove Ana Belén Gil, tingué ahir la darrera paraula i aprofità per reiterar que la mort de la seva companya no havia estat premeditada.

El principal aspecte que hauran d'aclarir els nou ciutadans que formen el jurat popular està relacionat amb l'estat mental de Clar, ja que l'individu es declarà autor de la mort i no cal discutir sobre aquest fet. En cas que el tribunal consideri que l'acusat pateix alguna malaltia mental es podria arribar a considerar aquesta circumstància com una manca de responsabilitat penal.

Abans de finalitzar la vista d'ahir, la magistrada Margalida Beltran va atorgar la darrera paraula a l'acusat. Clar explicà que «si hagués planejat l'assassinat no hauria deixat Ana Belén allà, sinó que l'hauria ficada dins un nínxol». També indicà que la discussió que hi hagué entre amdós abans de la mort es va deure «a un estat de nervis per la nota d'un altre home que ella tenia i perquè consumia drogues».

El fiscal Gabriel Rul·lan demana una pena de 25 anys de presó per a Bartomeu Clar. Durant la seva intervenció d'ahir assegurà que «l'acusat tenia intenció de matar Ana Belén i tan sols cercava una excusa per fer-ho». L'atac de Clar a la víctima per l'esquena i la llarga agonia que patí la jove foren també aspectes destacats del parlament del fiscal. Envers el permís penitenciari de dos dies que va obtenir Clar, període en el qual es produí el crim, Rul·lan indicà que no havia fallat el sistema «sinó que va fallar el processat».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris