algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

Palma és una de les ciutats del món on la joventut consumeix més drogues

El CIM proposa formar els porters de discoteca per atendre els joves en cas de crisi

El problema de les toxicomanies continua sent una de les grans assignatures pendents de les autoritats balears competents en la matèria. Un recent estudi del Consell Insular de Mallorca, segons va informar ahir el conseller de Benestar Social, Damià Pons, indica que Palma és una de les ciutats del món amb més incidència de toxicomanies entre la joventut. Aquest estudi compara la capital balear amb unes altres ciutats de característiques similars.

El consum de drogues té molt a veure amb una societat en crisi, en la qual les famílies estan molt desestructurades i els joves depenen més de les tendències que marca el seu grup de relacions, va indicar Pons. A més, els joves manegen molts de doblers en l'actualitat, la qual cosa facilita l'adquisició d'aquests productes, que, d'altra banda, moltes vegades són a l'abast de tothom en qualsevol local públic que freqüenta el jovent.

Davant d'aquesta problemàtica, el Consell Insular estudia possibles actuacions de prevenció, atenció i control, ja que les actuacions repressives han estat molt poc eficaces els darrers anys. Una de les mesures més innovadores que estudia prendre el Consell, i que seria pionera a Espanya, consistiria a impartir cursos de formació adreçats als porters de discoteca, de manera que la seva funció coercitiva desenvolupada fins ara es converteixi en una tasca d'atenció i, fins i tot, de prevenció.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris