algo de nubes
  • Màx: 12°
  • Mín:

El Govern preveu treure aigua de zones protegides de la serra Nord

El pla hidrològic inclou l'explotació de tot Escorca i d'àrees de Formentor

El pla hidrològic del Govern balear, que dilluns que ve serà entregat al Consell Balear de l'Aigua perquè l'estudiï, contempla l'aprofitament de noves captacions d'aigua i les seves corresponents infraestructures hidràuliques en zones protegides de Mallorca.

En concret, les noves captacions estan previstes en unitats hidrogeològiques que reben noms que no sempre es corresponen amb la seva realitat física i geogràfica. Així, s'anomena «Puig Roig» a la unitat hidrogeòlogica compresa entre sa Costera, a Fornalutx, i la finca de Ternelles, ja en el municipi de Pollença, per la qual cosa abraça gairebé tot el terme d'Escorca i nombroses àrees naturals d'especial interès.

El pla hidrològic també preveu noves captacions d'aigua a la unitat de «Formentor», que en realitat abraça la península del mateix nom i àmplies zones dels municipis de Pollença i Alcúdia (entre les quals la vall de Son March i la cala de Sant Vicenç), també amb àrees protegides.

Un altre nom ben curiós és el de la unitat de les «serres centrals» per referir-se en realitat a una bona part del pla de Mallorca, que alberga igualment zones protegides. És a dir, s'empra el nom de «serres centrals» per designar una comarca que és més coneguda per «pla». També es preveuen captacions a Manacor, Felanitx i Artà. Realment, «Artà» vol dir Capdepera i Son Servera, mentre que la unitat hidrogeològica que es troba a Artà es diu «Betlem» per la finca del mateix nom.

El conseller de Medi Ambient, Miquel Ramis, comparegué dimecres passat davant una comissió parlamentària per explicar el pla hidrològic. El diputat del PSM Antoni Alorda li demanà explicacions sobre les possibles captacions d'aigua en zones protegides, esmentant precisament la del puig Roig. La resposta del conseller no pogué ser més clara i contundent: «Som conscients que alguns punts d'abastiment d'aigua es poden situar en zones privilegiades, però si és necessari recórrer a la seva explotació, ho farem».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris