algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Sanitat troba el fong 'aspergillus' en quatre hospitals de les Illes

Segons les autoritats, els quiròfans s'han netejat i no hi ha perill per als malalts

L'aparició del fong aspergillus en un parell de quiròfans de l'hospital Son Dureta el mes de gener va motivar una ordre dictada per la Direcció General de Sanitat, que encapçala Joan Crespí, per la qual s'exigia una anàlisi microbilògica exhaustiva i general en totes les clíniques i hospitals de les Illes, públics i privats, per determinar quina era la seva situació higiènica i detectar la possible presència de cultius de fongs en les instal·lacions sanitàries.

Aquesta ordre que obligava a fer determinacions analítiques a tots els centres va ser publicada dia 28 de gener i els resultats de les proves varen indicar l'existència de fongs aspergillus en quatre hospitals de les Illes, tot i que en dos casos es tractaven d'uns cultius mínims localitzats en els trespols dels quiròfans, que el director general Joan Crespí va qualificar d'«insignificants».

L'hospital de Son Dureta de Palma, que és el centre de referència a les Illes, i l'hospital de Montetoro a Menorca, són dos dels centres clínics on es varen trobar colònies d'aspergillus. Els altres dos hospitals no han estat notificats per part de la Conselleria, que ha preferit respectar-ne l'anonimat.

Ahir, el director general de Sanitat, Joan Crespí, va declarar que, en aquests moments, «es pot assegurar que cap de les instal·lacions hospitalàries de les Illes estan contaminades». No obstant això, convé recordar que una actuació com aquesta serveix per determinar una situació microbiològica puntual, que correspon a un moment molt concret, però que el control i la prevenció en aquest camp ha de ser continuat, perquè els quiròfans que avui estan nets, demà poden estar contaminats.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris