algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
13°

Els pagesos i el Govern faran feina plegats per salvar la collita de patata

Agricultura facilitarà productes sanitaris i assesorament tècnic per recuperar els camps

La Conselleria d'Agricultura del Govern balear col·laborarà amb tots els seus mitjans amb els pagesos poblers per salvar la collita de patata d'enguany, que es podria veure malmesa després de les fortes gelades dels darrers dies.

Més d'un centenar de pagesos acudiren ahir vespre al Casal de Can Planes a la reunió que havia convocat l'Ajuntament i el Govern amb l'objectiu de decidir mesures concretes per recuperar les patateres afectades per les baixes temperatures. Segons explicà el cap del servei d'Agricultura, Toni Dura, la primera actuació que es farà serà aplicar un tractament d'urgència als camps amb un producte especial anomenat Captan que ajudarà a cicatritzar les ferides de les plantes. En pocs dies els afectats podran adquirir aquest producte a qualsevol dels magatzems del poble.

Després s'haurà de continuar la cura amb dosis de composts fitosanitaris que els pagesos ja tenen a la seva disposició des del passat desembre en què començà la campanya agrícola anual. Tot i això, s'hauran d'intensificar les dosis per la qual cosa la Conselleria facilitarà també noves quantitats, ja que les que ara tenen els pagesos possiblement no seran suficients. Aquests productes actuaran talment com un medicament en una persona per ajudar a recuperar la planta.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris