algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
13°

L'esquerra exigeix la conversió de la serra de Tramuntana en parc natural

El Govern vol establir proteccions parcials, però no preveu un pla integral

La sentència del Tribunal Suprem que ordena l'enderrocament de les quatre cases de Llucalcari ha revifat l'ofensiva de l'esquerra per aconseguir que la serra de Tramuntana es converteixi en parc natural. Tant PSIB com PSM potenciaran les seves iniciatives parlamentàries en aquesta direcció, i més en aquest moment, quan les directrius d'ordenació del territori estan a punt de debatre's en el Parlament.

Per la seva banda, fonts del Govern afirmaren que el seu objectiu se centra a crear parcs naturals dins la Serra, però no des d'una sola figura jurídica. Aquestes mateixes fonts destacaren que «hem de pensar que dins la Serra hi ha nuclis urbans importants. Això vol dir que és molt difícl incloure aquests nuclis en un parc natural, perquè crearia molts problemes. Creim que no és possible».

Però l'esquerra no és gens de la mateixa opinió. Pere Sampol, candidat a la presidència del Govern pel PSM, va indicar que «per molt que sorprengui, les directrius d'ordenació del territori no diuen res de la creació del parc natural de la Serra. Però nosaltres hi insistirem fins en el darrer moment. No es pot deixar de banda aquest objectiu essencial per a la nostra terra». En termes semblants s'expressà Francesc Triay, portaveu socialista en el Parlament, que insistí «en les nostres iniciatives parlamentàries, que ja hem formulat. El que passa és que el Govern no sembla gaire interessat a fer el parc natural».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris