nubes dispersas
  • Màx: 12°
  • Mín: 10°
11°

L'any passat augmentà un 75% la recollida de medicaments caducats

Apotecaris Solidaris en va acumular gairebé 26 tones

La tasca que desenvolupa l'ONG Apotecaris Solidaris, que presideix Aina Salom, té dues vessants diferenciades. Per una banda, l'organització du a terme campanyes de caire solidari amb la intenció de recollir medicaments útils que posteriorment s'envien al Tercer Món. D'una altra, intenten conscienciar mediambientalment la població perquè lliure els medicaments caducats i no els llanci sense control, la qual cosa pot resultar altament contaminant. Aquest esforç conscienciador ha donat bons resultats a poc a poc i, segons ens comenta Salom, l'any passat es va incrementar un 75% la recollida de productes caducats i, per tant, no aprofitables.

Concretament, entre les dues vessants esmentades i mitjançant les farmàcies de Mallorca, Apotecaris Solidaris va acumular durant el 98 un total de 31.157 quilògrams de medicaments, dels quals 25.657 eren productes inútils per caducats.

Aquests medicaments, que d'altra manera podrien haver acabat al vàter o als fems, Apotecaris Solidaris els distribueix pels canals convenients per al seu reciclatge o destrucció no contaminant, que en aquest cas és especialment important, perquè estam parlant de productes químics o, fins i tot, tòxics.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris