nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

Son Sant Joan reduirà a la meitat el creixement per adaptar-se a les DOT

Els augments anuals de fins el 12% baixaran al 6% pel sostre poblacional

Les directrius d'ordenació territorial (DOT) retallaran a la meïtat el creixement del nombre de passatgers previst en els propers anys a l'aeroport de Palma.

Així ho manifestà ahir Pedro Meaurio, director de Son Sant Joan, qui explicà que «en sis anys, l'aeroport hauria pogut arribar als 24 o 25 milions de passatgers. Enguany seran quasi 18 i l'any 2000, més de 19 milions. Això suposa creixements de l'ordre del 10 o 12 per cent anual, la qual cosa em sembla una autèntica barbaritat. Les DOT permetran que els increments es redueixin al 5 o 6 per cent anuals, la meitat del previst».

Meaurio indicà que «evidentment, les DOT suposen un control del l'augment del nombre de llits, però, així i tot, la tendència a Mallorca, a les Balears i a tot Europa és la d'un augment espectacular del transport aeri. Les directrius elaborades pel Govern balear limitaran l'arribada de turistes, però s'ha de tenir present que el creixement no es por aturar per una sèrie de qüestions. Per una banda, els residents de les Illes viatgen cada vegada més, no només per fer turisme. Igualment, són més freqüents els viatges de negocis per part d'executius o empresaris amb les Balears com a destinació o punt de sortida, de tal manera que ja arriben a ser un part important del total d'usuaris. En tercer lloc, l'estada mitjana dels turistes ha baixat d'11 a 8 dies, la qual cosa vol dir una major freqüència de vols. Per això, encara que es mantengui el nombre de llits, l'inrement del nombre de passatgers continuarà».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris