nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
15°

El Fons Mallorquí destinarà enguany 220 milions al Tercer Món

El Consell Insular de Mallorca aportarà el 68 per cent d'aquest pressupost

El Fons Mallorquí de Solidaritat i Cooperació destinarà enguany un total de 220 milions de pessetes a projectes per al Tercer Món, un 46 per cent més que al 98. D'aquests doblers, més d'un 68 per cent serà aportat pel Consell Insular de Mallorca, mentre que la quantitat donada pel Govern balear no arriba al 6 per cent.

Quant a l'any passat, el pressupost del Fons serví per subvencionar 33 projectes arran de tot el món. La zona que sortí més beneficiada va ser Sud-amèrica, on es duran a terme 14 accions amb doblers del Fons. El president de la Comissió de Benestar Social del CIM, Damià Pons, presentà aquestes dades que, segons ell, confirmen l'excel·lent evolució d'aquest consorci que integra, a més del Consell, la Universitat de les Illes Balears, l'Associació Justícia i Pau i un total de 49 ajuntaments de l'Illa" tots llevat de Sant Joan, Valldemossa, Montuïri i Andratx.

«Des que el Pacte de Progrés aconseguí el control del Consell, hem incrementat de manera important les dotacions destinades al Fons, que en quatre anys ha passat de tenir un pressupost de 59 milions de pessetes als 220 esmentats que donarem enguany». D'altra banda, Pons va aprofitar per escometre contra el Govern balear i allò que ell considera «una política propagandística». En aquest sentit el socialista denuncià els excessius doblers que l'Executiu gasta «fent propaganda de les seves accions solidàries, com per exemple els 55 milions que empraren en l'espectacle d'Higüey».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris