nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
14°

Els partits diuen que l'enderroc de quatre cases a Deià obre un precedent

Els propietaris podrien demanar compensacions econòmiques al Consistori

L'anunci que el Tribunal Suprem ha ordenat enderrocar les cases de Llucalcari propietat de Fernando Schwartz i de l'empresari britànic Richard Branson, publicat ahir per Diari de Balears, no ha estat exempt de reaccions polítiques. El candidat del PSM a la Presidència del Govern, Pere Sampol, es va mostrar contundent: «La sentència s'haurà d'executar i quedar clar que l'Ajuntament de Deià (governat per Francesc Salas, PP) haurà d'assumir la responsabilitat d'haver-ne atorgat la llicència d'obres. Per tant, es pot preparar perquè els propietaris li demanin compensacions ecomòmiques per l'enderrocament».

La responsable d'UM, Maria Antònia Munar, també va valorar la decisió judicial. «S'ha d'acceptar la decisió del Suprem. Tot això demostra que els ajuntaments i particulars s'han d'adaptar a la normativa i la llei. Aquests tipus de sentències són exponents clars per evitar l'urbanisme il·legal».

D'altra banda, el conseller de Medi Ambient del Govern balear, Miquel Ramis, va afirmar que la decisió del Suprem «em mereix un respecte com es lògic, però no puc opinar gaire de la sentència perquè la desconec». Ramís digué a més que la sentència de l'enderrocament de les cases de Llucalcari «va en la línia de les Directrius d'Ordenació del Territori quant a la seva filosofia proteccionista».

El GOB, que va denunciar l'any 1987 la construcció d'aquestes cases, es va mostrar ahir molt satisfet davant la notícia. En aquest sentit el seu portaveu, Miquel Àngel March, va dir que «és la quarta resolució favorable a l'enderrocament de les cases i de la protecció del camí de Llucalcari i la quarta que ens dóna la raó. Ara, des del GOB intentarem que la sentencia s'executi el més aviat possible».

En darrer terme, March va dir que «s'haurà d'esperar quina serà la reacció dels propietaris d'aquestes cases davant de l'Ajuntament que va donar permís perquè es construïssin».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris