nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 10°
17°

Patrimoni restaurarà l'església de Bellpuig com va ser concebuda el segle XIII

Pel que fa al monestir, tot i que se n'han trobat restes de gran valor, només se'n senyalitzarà el perímetre

La comissió de Patrimoni del Consell de Mallorca començarà d'aquí a unes setmanes la restauració de l'església de Bellpuig, que el segle passat va ser habilitada pels propietaris de la finca com a casa de pagesos i s'hi amuntegaven eines i altres estris camperols.
Ara, a més de la restauració de l'edifici, es tornarà a restablir l'estat original de l'església, com fou concebuda el segle XIII. Per escometre aquesta reforma, Patrimoni esbucarà totes les mitjanades que s'aixecaren per separar les estances de la casa.

Quant a la resta del conjunt de l'abadia de Bellpuig, que ara ja està esbucada del tot, els tècnics del Consell acabaren la setmana passada les tasques d'excavació per descobrir-ne totes les restes. Entre aquestes, segons explicà l'arqueòleg Gabriel Pons, s'han trobat «elements de gran valor com punts de corbesa dels arcs i trossos de paret del monestir. No obstant això, els indicis són massa escassos per poder aixecar aquesta construcció amb l'exactitud que pertoca i la seva reconstrucció és del tot impossible. Tot i que ens podrem fer una idea molt apropada d'allò que era aquest conjunt medieval».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris