algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Breus

• Vilafranca

Obres poliesporti L'Ajuntament de Vilafranca va aprovar a la sessió plenària celebrada ahir dematí sol·licitar al Consell Insular de Mallorca la inclusió del projecte consistent a pavimentar de nou els voltants de la piscina i realitzar un tunel d'accés per l'aigua sobrant dins el Pla d'equipaments esportius, amb un pressupost de 15.225.812 pessetes. El projecte global es va aprovar l'any 1996 i s'ha realitzat en distintes fases; aquesta és la darrera.M.F.

• Ses Salines

Exposició itinerant L'Ajuntament de ses Salines està interessat a realitzar una exposició itinerant per tots els col·legis de Mallorca sobre el parc nacional de Cabrera. Aquesta iniciativa es va debatre a la darrera sessió plenària i serà finançada amb part de la subvenció de nou milions de pessetes que el Consistori ha rebut de la Direcció dels Parcs Nacionals amb la finalitat de gestionar determinats serveis mediambientals relacionats amb el parc i el seu entorn. M.F.

• Algaida

Moció del PSOE El batle d'Algaida, Jaume Jaume (PSOE) va presentar una moció a la sessió plenària celebrada el divendres a vespre, on sol·licita al Govern balear que realitzi una segona exposició pública sobre les directrius d'ordenació del territori que està previst que entrin en vigor a mitjan mes de març. Els grups de l'oposició UM i PP varen votar en contra ja que consideraven que això no canviaria gaire més les coses. M.F.

• Capdepera

Barreres arquitectòniques El portaveu del grup municipal PSM de Capdepera, Felip Esteva, va recriminar al batle, Joan Pascual (UCAP) que les obres d'instal·lació de fanals que s'estan duent a terme a Cala Rajada dins el pla Mirall no contemplen les barreres arquitectòniques. Segons Esteva, «a totes les voravies de Cala Rajada s'han instal·lat cada cent metres fanals de peu que impedeixen el pas a aquelles persones que van en cadires de rodes. L'Ajuntament no ha contemplat dins el projecte aquests tipus de detalls».M.F.

Passeig Canyamel L'Ajuntament de Capdepera ha aprovat el conveni urbanístic que consisteix a construir un passeig des de la font de sa Cala fins a Canyamel. Les obres aniran a càrrec dels promotors del camp de golf de Canyamel. Es tracta d'un passeig de vuit metres d'amplària i quatre quilòmetres de llargària. Aquest traçat estarà destinat una part als vianants, una altra als ciclistes i una per a la circulació de cotxes. Els promotors s'han compromès a mantenir el màxim possible la vegetació i a respectar el medi ambient amb la finalitat de no fer malbé aquest espai i reduir l'impacte paisatgístic. M.F.

• Raiguer

Pressupost de 235 milions La Mancomunitat del Raiguer mourà un pressupost durant l'actual legislatura de 235 milions de pessetes. La gerenta de la Mancomunitat, Magdalena Serra, va indicar que una de les inversions que realitzarà l'organisme comarcal serà l'adquisició d'un camió, a través del Pla d'obres i serveis del Consell Insular de Mallorca, que servirà per poder arreglar els clots dels carrers dels diferents municipis de la Mancomunitat que no compten amb un vehicle d'aquestes característiques. Serra va confirmar que les activitats de la Mancomunitat aniran dirigides un any més a la gestió del Servei d'Ocupació Juvenil i al programa Youthstart. El primer dels dos programes rep una aportació de 20 milions de pessetes per part del Govern balear, a través de la Conselleria de Formació i Treball; mentre que el segon, a més de rebre les ajudes dels organismes autonòmics, es veurà beneficiat de les subvencions del fons social europeu. De fet des d'Europa s'ha aportat al programa Youthsatrt 40 milions de pessetes entre l'any passat i l'actual, quan es comenci la segona fase es dotarà amb 20 milions. A.V.

• Lloseta

Rebaixa de les plusvàlues L'Ajuntament de Lloseta donarà un benefici fiscal del 75 per cent en l'impost sobre l'increment del valor del terreny de naturalesa urbana, més conegudes com a plusvàlues, en cas que siguin transmissions per herència. No es farà efectiu aquest benefici quan les transmissions es facin entre dues persones vives. La Llei d'acompanyament dels pressuposts permet a partir d'ara que els ajuntaments puguin donar beneficis fiscals com a màxim fins a un 95 per cent. Malgrat que el PP, amb el suport del PSM, ambdós en l'oposició municipal, havien decidit derogar totalment aquest impost, com va fer l'any 1922 l'Ajuntament d'Inca, l'equip de govern ha trobat oportú donar com a benefici fiscal només el 75 per cent. Fet que «demostra la poca sensibilitat cap el poble, ja que els llosetins pagam una elevada carrega contributiva si ho comparam amb pobles veïnats», manifestà Margalida Capó (PP). M.P.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris