algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
15°

L'església de Randa mostra una nova imatge després de la rehabilitació

El bisbe va beneir les obres amb l'assistència del president del Govern, Jaume Matas

87330

El bisbe Teodor Úbeda beneí les obres de rehabilitació.

F.J. VERA.

La parròquia de la Immaculada Concepció i del Beat Ramon Llull de Randa mostra una nova imatge després de les obres de rehabilitació que s'han duit a terme recentment a la coberta del recinte eclesiàstic i de la rectoria.

El bisbe de Mallorca, Teodor Úbeda, va procedir ahir a la benedicció de les obres amb l'assistència del president del Govern balear, Jaume Matas; el conseller de Foment, Joan Verger; el vicepresident del Consell de Mallorca, Pere Sampol; el batle d'Algaida, Jaume Jaume, i la resta de la corporació local.

Les obres varen començar el 9 de juliol de 1998 amb un pressupost de 20.995.770. El Govern balear, mitjançant la Conselleria de Foment, Arquitectura i Habitatge va concedir una subvenció del 60 per cent per tornar en 10 anys.

L'església de Randa és una construcció que es va iniciar l'any 1765 i va finalitzar en la seva totalitat, inclòs el campanari, l'any 1820. Els seus principals protectors varen ser Gabriel Sastre d'Esthàcar i Francesc Socias de Son Reus, singularment el primer «clavari» de major durada i activitat. L'any 1770 es va dedicar i es va consegrar el temple.

El batle d'Algaida, Jaume Jaume (PSOE), va explicar que es tracta d'unes obres que han quedat molt bé i que eren molt necessàries per poder recuperar l'emblemàtic edifici.

Poble de muntanya

Randa és un poblet de muntanya que està situat al peu del puig dels Tres Santuaris. Té una població molt escassa i mínima feligresia, en conseqüència els recursos econòmics també són pocs per poder costejar per ella mateixa unes obres milionàries. Per tot això, els habitants de Randa han fet tot l'humanament possible per recaptar doblers mitjançant rifes, tómboles, loteries, alomoines, etc. Així mateix, l'aportació del Bisbat de Mallorca ha estat molt important, ja que ha finançat les liquidacions de les certificacions d'obra feta. L'acte d'inauguració que es va celebrar ahir va comptar amb l'assistència d'un bon grapat de veïns de Randa que no es volgueren perdre una fita tan important per a la seva petita però entranyable població. No hi ha dubte que si ara la rehabilitació és un fet és gràcies a la participació dels veïns i les institucions.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris