algo de nubes
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
10°

La grip satura també els llits de les clíniques privades de Mallorca

L'ocupació és del 100%, però que no hi ha col·lapse

La inestabilitat de les temperatures, que evolucionen a la baixa, continuen causant estralls en els centres hospitalaris de les Illes. Des de fa uns dies, com ja anunciàrem en aquest diari, la grip i les seves complicacions patològiques habituals han saturat els hospitals públics de les Illes. Un overbooking hospitalari que també s'ha produït en les clíniques del sector privat, que gairebé no tenen un sol llit disponible a causa de l'afluència de pacients afectats per procesos gripals en les darreres setmanes.

Així, els serveis mèdics de centres privats com la Policlínica Miramar, la Clínica Rotger o la Clínica Juaneda, totes de Palma, coincidiren a afirmar que l'ocupació dels seus llits era actualment de gairebé el 100%, a causa de l'increment d'ingressos derivats de complicacions bronquiorespiratòries o qualsevol altre tipus de descompensació.

No obstant això, els portaveus d'aquests centres privats també varen coincidir a assenyalar que el brot de grip d'enguany no ha estat espectacular, ni tan sols més important que els d'altres anys, per la qual cosa es pot parlar de màxima ocupació, però en cap cas de col·lapse. «No s'ha produït cap allau de quadres respiratoris», declarà la cap del Servei Mèdic de la Juaneda, la doctora Immaculada Capiscol.

La Policlínica Miramar, d'altra banda, va optar per desprogramar algunes intervencions quirúrgiques no urgents, per alliberar llits i, d'aquesta manera, poder assumir més ingressos motivats per complicacions gripals. Segons fonts de la clínica, aproximadament el 70% dels llits del centre estan ocupats aquests dies per aquesta mena de pacients.

Cap de setmana

Durant els caps de setmana la gent és molt reàcia a acudir a Urgències i prefereix esperar a dilluns. Per aquest motiu, s'espera que a principi de setmana s'incrementi novament l'índex de saturació. Els hospitals Joan March i General també registren una ocupació del 100% pel que fa a l'àrea d'Urgències i l'Hospital de Dia.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris