nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín:
11°

El PSM demanarà que s'ajorni l'aprovació de les DOT

Sampol exigeix «serenitat» i que no es facin «experiments» amb qüestions fonamentals

El PSM presentarà una esmena de devolució a les directrius d'ordenació del territori i demanarà l'obertura d'un nou termini d'exposició pública per al projecte de llei de Jaume Matas. Els nacionalistes fan extensiu el seu rebuig a la llei general turística.

Pere Sampol, candidat del PSM-Entesa Nacionalista a la presidència del Govern, va dir ahir que «ara és el moment d'asserenar els ànims», perquè en qüestions com l'ordenació territorial i el turisme «no s'han de fer experiments com si fossin gasosa».

Sampol va acusar el Govern d'haver originat un «caos» amb la presentació d'aquests dos projectes de llei, fruit de «la improvisació i de la carrera electoral d'un executiu que sembla haver caigut en mans d'una agència de publicitat i ho fa tot en clau electoral».

Pels nacionalistes d'esquerra, les DOT i la llei general turística (a la qual el mateix PP ha presentat quaranta-quatre esmenes) no aturen el creixement sinó que l'estimulen, a pesar dels esforços publicitaris del Govern per camuflar aquest fet.

Pacte de Progrés

Després del desconcert inicial davant les DOT, el centreesquerra està unificant els seus criteris d'oposició. Ho fa tímidament, perquè cada partit té por que l'acusin de «seguidisme» respecte d'un altre. Però ho fa.

Al «desemmascarament» de les grans xifres i al qüestionament de la credibilitat del Partit Popular i del Govern de Jaume Matas, ara s'hi afegeix l'exigència d'un debat més ampli i asserenat del model territorial fora de la campanya electoral.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris