algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
10°

El Suprem ordena esbucar les cases de Schwartz i Branson a Llucalcari

El batle, Francesc Salas, assegura que acatarà i complirà la sentència

El Tribunal Suprem ha ordenat l'enderrocament de les quatre cases de Llucalcari denunciades pel GOB l'any 1987. Tres d'aquestes construccions pertanyen al diplomàtic Fernando Schwartz i l'altra a l'empresari britànic Richard Branson (a través de la seva mà dreta a Mallorca, Axel Dieter Ball). El batle de Deià, Francesc Salas, manifestà que «acataré i compliré la decisió, però per ara només tenc una comunicació telefònica i encara he d'analitzar el contingut de la decisió amb els tècnics i els missers».

Aquesta sentència és la resposta al recurs que presentaren l'empresa Es Bancals SA (lligada a Schwartz), Bartomeu Mayol (propietari de la finca ) i l'Ajuntament de Deià per fer front a una anterior sentència d'enderrocament.

L'Alt Tribunal dóna la raó al Tribunal Superior de Justícia de les Balears i s'acull a la declaració de la serra de Tramuntana com a Paisatge Pintoresc, aprovada en primer terme per Consell de Ministres l'any 1972 i després acollida per normatives proteccionistes posteriors. A la vegada, la sentència del Tribunal Suprem ordena a l'Ajuntament que faci efectiva la decisió i que la zona, considerada com a terreny rústic, torni al seu estat natural. En el seu moment, el GOB ja denuncià que es tallaren oliveres centenàries per poder construir les cases.

El batle Salas admeté que dijous va tenir la primera comunicació sobre la decisió del Suprem. Després d'assegurar que acataria i compliria el que se li ordena, indicà que «encara hem d'analitzar les consideracions del Tribunal juntament amb els tècnics municipals i els missers. Després, ja veurem què feim. Hem de pensar que es tracta d'una situació jurídica complexa. Ara bé, vull deixar ben clar el meu absolut respecte pel Suprem i, per tant, es farà el que s'hagi de fer».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris