muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
13°

Els promotors accepten protegir la costa i no fer nous nuclis urbans

Donen suport a la política del Govern, però adverteixen que els habitatges s'encariran

L'Associació Empresarial de Promotors i Constructors de Balears (AEPCB), en l'assemblea realitzada ahir vespre, ha donat el seu suport a les directrius d'ordenació territorial (DOT), encara que amb una sèrie de matisacions i punts de crítica.

Els promotors i constructors es reuniren per tractar diverses qüestions relacionades amb la seva activitat empresarial, però el tema «estrella» foren les DOT, d'una actualitat plena i vigent, segons reconegueren els mateixos participants. Després de l'assemblea, els membres de l'entitat reberen la visita del president del Govern balear, Jaume Matas, i aprofitaren la seva presència per intercanviar impressions i punts de vista sobre les directrius.

El president de l'associació, Joan Matamalas, declarà a Diari de Balears que «en principi, estam d'acord amb les DOT. Consideram positives mesures com la protecció del litoral i la prohibició de creació de nous nuclis urbans. Són decisions lògiques perquè eviten un major consum del territori i dels recursos, per una banda, i la construcció d'infraestructures impactants, per l'altra. Controlant i racionalitzant el creixement urbanístic, podem preservar el paisatge, garantir la disponibilitat dels recursos i fer innecessària la construcció de grans infraestructures per atendre un alt nombre d'habitants».

Malgrat tot, els promotors i constructors també expressaren la seva preocupació per l'obligació de recuperar zones urbanes degradades a canvi de construir habitatges a nous sòls urbanitzables. Joan Matamalas afirmà que «aquest requisit pot resultar molt costós per als empresaris i repercutir sobre el preu dels habitatges nous». D'aquesta manera, els constructors i promotors intentaran que aquesta condició sigui, almenys, rebaixada econòmicament, per tal de no provocar, segons les seves previsions, un encariment immobiliari.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris