algo de nubes
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
10°

Els conservadors diuen que el PSIB no vol que s'aprovin les DOT

Un informe jurídic del Govern sosté que la nova exposició pública no és necessària

El Partit Popular acusà ahir el PSIB-PSOE d'intentar que les directrius d'ordenació del territori (DOT) no s'aprovin aquesta legislatura.
La portaveu conservadora Maria Salom, que efectuà aquestes declaracions, es referia a la reclamació formulada pels batles i regidors socialistes en el sentit que les DOT tornin a ser sotmeses a exposició públiques. Els edils del PSIB argumenten que el text ha experimentat notables canvis pel que fa a l'Avançament i que, per tant, segons la llei d'ordenació del territori, el nou termini d'exposició pública és obligatori.

La portaveu del Partit Popular sosté que l'única raó que té el partit d'Antich i de Crespí per sol·licitar aquesta mesura és impedir que les DOT s'aprovin aquesta legistura. «L'esquerra ha perdut l'exclusivitat del proteccionisme i no ho pot consentir». Maria Salom creu que l'obertura d'un altre període d'informació pública impediria que les DOT s'aprovassin al Parlament abans del 31 de març, data en què acaba el darrer període de sessions.

Segons un informe elaborat pel Departament Jurídic de la Comunitat Autònoma, «la decisió per disposar d'una nova consulta institucional i pública correspon a la Comissió de Coordinació de Política Territorial... Fins i tot en el cas d'estimar que s'hi han intoduït modificacions substancials, la seva decisió de sotmetre les DOT a una nova consulta serà potestativa».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris