lluvia ligera
  • Màx: 15°
  • Mín:
11°

Un decret llei donarà l'exclusiva de les plantes medicinals a les farmàcies

L'Associació d'Herbodietètiques de les Balears va criticar ahir l'elaboració d'un decret llei per part del Ministeri de Sanitat que permetrà la venda de plantes medicinals exclusivament a les farmàcies, segons va informar el president de la societat, Francisco Sendín.

Sendín expressà la seva preocupació perquè, segons afirma, l'esborrany del decret preveu que més de 300 herbes, que constitueixen el 85 per cent del que habitualment es ven als herbolaris, passin a comercialitzar-se únicament en farmàcies.

Aquest fet, afirmà, reduiria al 15 per cent els productes que es venen a herboristeries, la qual cosa afectaria molt negativament el sector, que a Balears agrupa més de 60 establiments i dóna feina a unes 200 persones.

Sendín afegí que el sector de l'herbodietètica generà un negoci el 1997 de 100.000 milions de pessetes en tot l'Estat, 35.000 dels quals corresponen a plantes medicinals, i va insistir que la decisió de Sanitat es deu als interessos econòmics del «poderós sector farmacèutic».

Sendín informà que existeixen múltiples greuges comparatius contra els venedors d'herbes medicinals, ja que no se'ls permet col·locar indicacions en els productes que comercialitzen ni oferir explicacions directament al consumidor.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris