algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
13°

La grip provoca la saturació en els hospitals públics de Mallorca

Son Dureta desvia pacients als altres centres per la incapacitat d'atendre'ls

La baixada de temperatures que ha provocat l'arribada del front polar a les Illes s'ha tornat a traduir en la saturació del servei d'Urgències de Son Dureta, que ahir va registrar setanta persones en llista d'espera per poder ser ingressades. Però aquesta circumstància no afecta únicament l'hospital de referència, ja que els altres centres de l'Illa també tenen ocupats tots els seus llits disponibles.

A més a més, quan algun llit de qualsevol dels centres de Complex Hospitalari de Mallorca, de la Creu Roja o de Sant Joan de Déu queda buit per l'alta d'un pacient, immediatament és ocupat per un altre de la llista d'espera de Son Dureta, que és derivada cap als altres hospitals.

Aquesta situació, segons el doctor Francisco Cárceles, director mèdic de Son Dureta, és lògica quan es produeixen canvis climàtics tan bruscs com els esdevinguts aquests darrers dies. Per tant, no es pot parlar d'un inici inusual de grip, sinó més aviat de la conseqüència habitual d'aquestes onades de fred.

L'inici de grip és una de les causes principals de la congestió que aquests dies pateix el servei d'Urgències de Son Dureta, però no l'única, segons el doctor Cárceles. Encara es detecten molts de casos de virasi respiratòria, que no s'ha de confondre amb el grip, tot i que la simptomatologia és molt semblant. A més a més, moltes de les persones que acudeixen a Urgències aquests dies són malalts crònics amb problemes bronquiorespiratoris que es descompensen amb els canvis climàtics i veuen com s'aguditzen els seus problemes.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris