muy nuboso
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
11°

La italiana ferida de bala a Calvià serà indemnitzada amb 41 milions

El magistrat considera culpable d'imprudència el policia que efectuà el tret

El cas Boldi ja té solució. La jove italiana que en el mes d'agost del 97 quedà malferida després de rebre l'impacte d'una bala provinent de l'arma d'un agent de la Policia Local de Calvià rebrà una indemnització de 41.817.101 pessetes.

El magistrat Pere Barceló considerà culpable d'una falta d'imprudència el policia que efectuà el tret i l'hi ha imposat una multa de 200 pessetes diàries durant un mes. L'agent no haurà de fer front a la compensació econòmica perquè s'ha decretat que l'Ajuntament de Calvià és el responsable civil subsidiari i per tant l'asseguradora del consistori, Banco Vitalicio, serà l'encarregada d'abonar els quaranta-un milions de pessetes.

En la sentència, el magistrat assenyalà que quan es produí el tret no existia perill ni per a la vida de l'agent condemnat ni per a la resta dels ciutadans, circumstància que s'exigeix a un efectiu d'un cos policíac per fer ús de la seva arma reglamentària. A més, recrimina que l'Ajuntament tan sols es faci responsable dels delictes i no de les faltes, amb la qual cosa poden tenir lloc situacions com la d'aquest cas en la qual s'ha condemnat el policia.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris