lluvia ligera
  • Màx: 15°
  • Mín:
11°

El Govern considera compatibles la privatització i un servei sanitari gratuït

Fiol visità ahir l'Hospital Públic d'Alzira, adjudicat a una empresa privada

El conseller de Sanitat i Consum del Govern balear, Francesc Fiol, va visitar ahir la inauguració oficial de l'Hospital Públic d'Alzira, que és el primer de l'Estat espanyol que ha estat adjudicat a una empresa privada per a la seva construcció i posterior explotació. Una fórmula de gestió que el Govern preveu estudiar, mitjançant un seguiment del funcionament d'aquest centre, com un dels models possibles per aplicar en el futur hospital d'Inca.

En qualsevol cas, l'Hospital d'Alzira només funciona des de l'1 de gener, per la qual cosa, segons manifestà el conseller de Sanitat, «és molt prematur fer valoracions d'aquest innovador model de gestió».

No obstant això, Fiol va declarar que «els plantejaments d'una empresa privada, que són l'eficàcia i l'estalvi, no tenen perquè ser incompatibles amb un servei sanitari universal i gratuït, que són les característiques bàsiques dels serveis públics. Si tot això es compleix, res no té de negatiu que l'empresa adjudicatària en tregui uns beneficis».

Un dels aspectes que més han impressionat el conseller Fiol, segons declarà ahir, és la rapidesa de construcció. L'hospital va estar enllestit en 18 mesos, la qual cosa és gairebé un rècord. Això, va indicar el responsable de la sanitat balear, és una conseqüència directa de la concessió a una empresa privada, ja que garanteixen l'eficàcia d'acord amb els seus propis interessos.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris