algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
11°

Les directrius permeten quatre milions d'habitants a les Balears, segons el GOB

Els ecologistes acusen el Govern de difondre xifres falses i protegir poc el territori

El Grup d'Ornitologia Balear (GOB) denuncià ahir que les directrius d'ordenació del territori (DOT) permeten que les Balears superin els quatre milions d'habitants en els pròxims deu anys. El Govern de Jaume Matas ha assegurat que les DOT suposaven passar d'aquesta quantitat a un milió sis-cents setanta-vuit habitants.

El GOB va ser molt clar i contundent en la desqualificació de les directrius. «El Govern ens engana. La proteccció territorial és escassa i les xifres falses», sosté l'organització ecologista.

Els dirigents del GOB estan indignats amb la «mentida» del Govern balear, ja que amb els càlculs que han efectuat no seria certa sinó exageradíssima la rebaixa del sostre poblacional que ha publicitat l'Executiu.

Els ecologistes calculen que, amb una densitat de població de 65 per hectàrea, la desclassificació de 4.500 per part del Govern només suposaria una rebaixa de 292.500 habitants.

Si a la capacitat actual "quatre milions d'habitants", li resten aquests 292.500 i li afegeixen els 500.000 que permet el desenvolupament en sòl rústic, el sostre poblacional queda fixat en 4.215.000 persones per als propers deu anys.

Els ecologistes diuen que les DOT fallen en no limitar el creixement en sòl urbà, que és on rau realment el problema. Posen com exemple del cas de Calvià, on tot el que s'està construint és aquest tipus de sòl.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris