muy nuboso
  • Màx: 12°
  • Mín:
11°

El PP pitiús proposa Marí Calbet a Madrid com a candidat al Consell

La solució de compromís deixa les mans lliures a Pere Palau a mig termini

L'actual president del Consell d'Eivissa-Formentera, Antoni Marí Calbet, serà novament el candidat del PP a les properes eleccions autonòmiques si Madrid accepta la solució formulada ahir pel comitè que negocià la sortida a la crisi amb el secretari general Javier Arenas. Així mateix, Enric Fajarnés encapçalarà la candidatura per la ciutat d'Eivissa i Vicent Guasch a Santa Eulalia, tal com passà el 1995. No obstant això, l'home fort, Pere Palau, tindrà l'oportunitat d'arribar a la presidència del Consell, en el cas de guanyar les eleccions, si Marí Calbet deixava la política d'aquí a un any.

Just acabada la reunió, el presdient del PP pitiús, Joan Colomar, lloà la «capacitat de sacrifici» d'Antoni Marí Calbet. Segons Colomar, la petició es va fer explícita tant des de Eivissa com des de Madrid.

Així se supera la crisi produïda pels moviments d'Enric Fajarnés per ser el candidat al Consell en el lloc de Pere Palau, que va ser el polític designat pel comitè electoral. A la reunió amb Arenas hi participaren, a més de Colomar, el mateix Marí Calbet, Vicent Guasch, el secretari general Manuel Alonso i l'antic president de la formció Mariano Matutes. Però hi faltaren el ministre Abel Matutes (valedor de Fajarnés) i el president del comitè electoral estatal, Angel Acebes.

«Pens que hem trobat una gran solució», digué Colomar, perquè «hem aconseguit que el partit estigui unit». Respecte al posicionament de Pere Palau, Joan Colomar destacà la seva seguretat en què «no posarà cap entrebanc a la candidatura de Marí Calbet perquè ell sempre ha dit que no posaria cap objecció a aquesta candidatura».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris