nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
10°

Els botànics revelen el tresor de Son Tugores

En el cor del poble els voluntaris descobriren un alzinar que es manté intacte des de fa dècades

En el mateix cor del poble d'Alaró hi ha un tresor amagat que ahir ajudaren a desenterrar un grup de voluntaris experts en botànica. És un alzinar que es manté intacte des de fa dècades, perquè no ha sofert la pressió humana, i on s'hi poden localitzar totes les espècies pròpies d'aquest ecosistema tan característic de l'Illa.

Aquest descobriment va anar adquirint ahir força a mesura que un grup de voluntaris qualificats en botànica prenien nota de les espècies que es troben en el jardins de Son Tugores, per poder començar així a classificar-ne la flora i proposar les actuacions que s'hi han de dur a terme per convertir aquest espai en una zona similar a la que existeix als Tossals Verds, propietat del Consell.

Els voluntaris que participaren en la jornada organitzada per la plataforma «Son Tugores Parc Públic, Ja!», varen recórrer les prop de dues quarterades de què compta la finca, on s'aprecien dues zones molt diferenciades. Per un costat, la part baixa, la dels tarongers, entre els quals s'observaren varietats molt antigues com ara les imperials, de sang, mandarí, poncí; i en la part superior, l'alzinar. Va ser en aquesta àrea on els botànics apuntaren l'existència de llampúlols, estepes i garrovers de l'infern. En aquest context, Catalina Amengual, representant de la plataforma, explicà una llegenda de quan en els castells de Mallorca s'hi trobaven les figueres del dimoni i amb la seva saba untaven les sagetes per matar els moros que atacaven.

Recorregut educatiu  

La representant de la plataforma «Son Tugores Parc Públic, Ja!», Catalina Amengual, explicà que a continuació caldrà realitzar un plànol per situar els elements de la flora que s'han de conservar i protegir les plantes més característiques. Després es podrà fer un recorregut pels jardins de Son Tugores indicant en cada cas concret quina planta s'està veient.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris